Valmentajat

Ylh. vasemmalta: Mikko ja Eetu
Alh. vasemmalta: Matti ja Niko

Valmentajiemme  yhteystiedot:

• Matti Käpylä, 050 305 2120, matti.kapyla(ät)jarvenpaantennis.fi, valmennuspäällikkö
  • Niko Lampinen, 045 215 6404, lamppu921(ät)gmail.com,
  • Mikko Kolehmainen, 040 589 2725, mikko.kolehmainen(ät)outlook.com
  • Samuli Kohtamäki, 040 748 8970
  • Ada Nikulainen

Mikäli et pääse valmennustunnille, ilmoita asiasta valmentajalle aina hyvissä ajoin etukäteen!!!

Kysytäänpä muutama kysymys valmentajiltamme siitä, millaisia ajatuksia tennis heissä herättää.

MATTI KÄPYLÄ

1. Matti, kuka olet ja mikä on taustasi lajin parissa?

Lapsena ja nuorena pelasin pitkään jalkapalloa ja muita pallopelejä. Tennis tuli pikku hiljaa harrastuksena mukaan, mutta valmennusmielessä kiinnostuin lajista parikymppisenä. Tämän jälkeen olen opiskellut liikuntatieteitä Skotlannissa ja valmentanut Suomen ja Skotlannin lisäksi mm. Espanjassa.

2. Millaisena valmentajana sinut tunnetaan?

Iloisena, rauhallisena, kannustavana ja toivottavasti myös ammattitaitoisena!

3. Mistä syntyy onnistunut valmennustunti?

Siitä ilosta, joka onnistuneen tunnin aikana ja jälkeen näkyy pelaajien kasvoilla. Haluan luoda kentälle myönteisen ilmapiirin, mikä tarkoittaa sitä, että harjoituksissa opitaan uutta ja pidetään hauskaa!

4. Millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi valmentajana Järvenpäässä?

Tavoitteenani on kehittää valmentajakollegoideni kanssa seurastamme entistäkin vetovoimaisempi alueellinen toimija. Pyrimme kehittämään valmennustoimintaa ammattimaisempaan suuntaan sekä tarjoamaan mahdollisimman monelle järvenpääläiselle mahdollisuuden harrastaa tennistä iästä ja aiemmasta pelikokemuksesta riipumatta. Haluamme kasvattaa valmennuksessa olevien pelaajien määrää, mutta silti pitää myös ryhmäkoot maltillisina. Näin jokainen JäTS:ssa tennistä harrastava saa takuulla laadukasta opetusta ja nautinnollisia tennishetkiä!

MIKKO KOLEHMAINEN

1. Mikko, kuka olet ja mikä on taustasi lajin parissa?

Olen Mikko Kolehmainen ja pelannut tennistä kutakuinkin 12-vuotiaasta lähtien. Liityin JäTSiin vuonna 1980 ja sen jälkeen olen ollut seuran jäsen muutamaa lyhyttä taukoa lukuunottamatta. Kilpailemisen aloitin melko pian seuraan liittymisen jälkeen. Kilpailemisen myötä harrastamisesta tuli teini-iässä varsin intensiivistä ja jossakin vaiheessa sain kivuttua A-luokan hännille. Opiskelujen, työelämän ja perheellistymisen myötä harrastamisen muoto on muuttunut. Nykyään tennis on yksi vapaaehtoistyön muoto ja tapa pitää yllä kuntoa tai ainakin sitä, mitä siitä on jäljellä.

2. Millaisena valmentajana sinut tunnetaan?

Uskoakseni rauhallisena, kannustavana ja luotettavana.

3. Mistä syntyy onnistunut valmennustunti?

Valmentaminen on pohjimmiltaan opettamista, siihen liittyvät samat pedagogiset perusasiat kuin opettajan työhön. Meillä onnistuneen valmennustunnin tunnistaa siitä, että valmennettavilla on tunnin jälkeen hyvä mieli ja tukka märkä. Hyvään valmennustuntiin kuuluu se, että sillä on tietty aihe ja tarkoitus, mietitty rakenne ja toimivat harjoitteet.

4. Millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi valmentajana?

Valmentaminen on pitkän tähtäimen työtä. Silloin olen onnistunut, jos joku junioreista harrastaa tennistä vielä 64-vuotiaana. Ja että minä olen sitä näkemässä :-).

5. Paras muisto valmennusvuosien varrelta?

Se on aina mukava tunne, kun näkee, miten valmennettava oppii ja ymmärtää asian, jota olen selittänyt. Samoin se, että oma valmennettava voittaa matsinsa, sitä tunnetta ei voita mikään!

6. Mikä tekee JäTSistä Keski-Uudenmaan mukavimman seuran?

Tämä on paha kysymys. Tällä alueella on paljon hyviä ja mukavia seuroja. Ehkäpä se, jolla me pyrimme erottautumaan, on aito halu saada ihmisiä mukaan ja toivottaa aina uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi.

NIKO LAMPINEN

1. Niko, kuka olet ja mikä on taustasi lajin parissa?

Olen Niko Lampinen ja aloitin tenniksen pelaamisen 4-vuotiaana. Treenasin tennistä Lahden Verkkopalloseurassa 17-ikäiseksi asti. Vuonna 2010 muutin Järvenpäähän ja liityin Järvenpään Tennisseuraan.

2. Millaisena valmentajana sinut tunnetaan?

Toivottavasti asiallisena, luotettavana ja huumorintajuisena.

3. Mistä syntyy onnistunut valmennustunti?

Valmentaja on suunitellut tunnin hyvin ja valmennettavat ovat hyvin motivoituneita. Tunnin lopuksi kaikki ovat tyytyväisiä suoritukseensa.

4. Millaisia tavoitteita olet asettanut itsellesi valmentajana?

Haluan kouluttautua ja kehittyä koko ajan lisää.

5. Paras muisto valmennusvuosien varrelta?

Aina kun joku valmennettavista kiittää hyvästä valmennustunnista, saa tästä hyvän mielen pitkäksi aikaa.

6. Mikä tekee JäTSistä Keski-Uudenmaan mukavimman seuran?

Meillä JäTSissä on loistava valmentajatiimi, jossa kelpaa olla mukana.