Kilpailutoiminta

Kilpailumaksujen korvaaminen valmennuksessa oleville junioreille

Seura korvaa järjestämiensä kansallisten kisojen ilmoittautumismaksun omille valmennuksessa oleville junioreilleen. Kilpailumaksu täytyy kuitenkin maksaa Tennisässään ilmoittautumisten yhteydessä, koska osanottomaksujen maksaminen paikan päällä on hankalaa.

Tennisässän kautta maksetun summan seura siis hyvittää junioreilleen. Tavoitteena on, että kilpailuihin osallistuminen nähdään osana valmennusta, koska kilpaottelu on ensisijaisesti oppimistapahtuma. Tennis on luonteeltaan peli ja tällöin pisteiden laskeminen on osa lajia.

Lähiliiga

JäTS on mukana Lähiliigassa, johon osallistuu lukuisia joukkueita lähikuntien tennisseuroista. Talvikauden aikana seurojen joukkueet pelaavat toisiaan vastaan yleensä Hyvinkäällä. Liigassa on miehille mestaruussarja, 1-divisioona ja 2-divisioona sekä naisille mestaruussarja ja 1-divisioona. Pelit pelataan aikapeleinä (1 tunti/ottelu, 2 kpl 2-pelejä ja 1 nelinpeli). Liigan yhdyshenkilöinä JäTS:in miesten joukkueessa on Veli Takala ja poikien joukkueessa Mikko Kolehmainen. Naisten joukkueessa yhdyshenkilönä on Raija Komu.

Sarjatennis

Seuran mies- ja naisjoukkueet pelaavat sarjatennistä eri divisioonissa. Yleisissä sarjoissa on vain miehiä, koska tällä hetkellä seuralla ei ole naisten joukkuetta. Tilanne tulee kyllä näiltä osin lähivuosina muuttumaan. Sitä vastoin senioritenniksessä on sekä mies- että naisjoukkueita eri ikäryhmissä. Naisjoukkue on yltänyt jopa SM-sarjaan. Aina seuraavaa syksyä varten joukkueet järjestäytyvät ja ilmoittautuvat kisaan jo edellisen kevään aikana.